top of page

Alles heeft een verhaal

Mijn hoofd speelt nog een Tetrisje met alle kennis die ik tijdens de cursus storywriting heb ontvangen. Een van de geleerde lessen is dat alles is opgebouwd uit verhalen (geleend van Mieke Bouman, docent Storywriting Academy). Wij bestaan uit verhalen. Ook bedrijven.


Das best grappig als je er zo over nadenkt. Er even stil bij staat. Welke rol spelen verhalen op dit moment in ons volwassen leven? Het gemak waarmee we elkaar verhalen vertellen neemt schijnbaar af wanneer we ouder worden. Als kind heb je de grootste fantasie en gaat het verwoorden ervan gemakkelijk. Luister maar eens naar die verhalen. Welke verhalen herinner jij je nog van vroeger? Mijn vader verzon zelf verhalen, bijvoorbeeld over de giraffe die aan mijn slaapkamerraam stond. Ik kan me het beeld zo voor de geest halen. Als ouder van een kind word je getriggerd door anderen om verhalen voor te lezen. Uit boeken. Als een verplicht nummer, een teken van goed ouderschap. Maar ergens voelen we daardoor ook dat kind weer in onszelf. De verhalen die we elkaar als volwassene vertellen lijken niet op de verhalen van vroeger. De verhalen gaan over wat we hebben bereikt en minder over wie we zijn en hoe we zo zijn geworden. Maar blijft je daarvan iets bij?


Toch wil ik proberen om het anders te doen. Mijn eigen stem daarin te vinden. Persoonlijker. Dat is spannend en ook een beetje raar. Zit jij op mijn verhalen te wachten? En toch, net als ik raak jij ook ontroert of geraakt door een verhaal dat gaat over iemand zijn grappen en grollen, de kansen, de fouten, de valkuilen en de fantastische momenten? Puur omdat je je erin herkent? Er plezier, hoop of een waarschuwing uit haalt. Omdat alles een verhaal heeft. Iedereen. Ook bedrijven. Durf jij het aan om jouw verhaal door mij te laten vertellen?


#Ignis #verhalen #storywriting #tekst


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page