top of page

Geen enkel financieel advies is hetzelfde en dat maakt het leuk
Ik ben Stefan Haverkort. Bij mij kun je terecht voor onafhankelijk financieel advies en bemiddeling over hypotheken, verzekeringen en kredieten. Met mijn bedrijf richt ik mij op particulieren. Ik ben geboren en getogen in het prachtige Zuidwolde (Drenthe). Daardoor ken ik de regio op mijn duimpje, maar ik help net zo makkelijk een klant in de Achterhoek of in de Randstad. Wat mijn werk zo leuk maakt is het contact met verschillende klanten. Ik heb klanten uit alle lagen van de bevolking. Mijn werk is ook heel persoonlijk en dynamisch. Alles is maatwerk. Het financieel advies moet bij de klant passen. Ik ontzorg de klant zodat hij zich niet druk hoeft te maken over het financiële plaatje en dat vind ik heel belangrijk.


Vertrouwd

Als je bij mij klant bent, dan voelt dat al snel vertrouwd. Tenminste, dat is wat ik vaak van mijn klanten hoor. Veel klanten komen via mond-op-mond reclame bij mij binnen. Mensen stappen makkelijk op mij af. En ik heb gelukkig met veel mensen een klik. Maar uiteindelijk moeten de mensen zelf ervaren hoe het voelt om bij mij klant te zijn. Om tot een financieel advies te komen luister ik goed naar mijn klanten. Dat kan ook betekenen dat ik aangeef wanneer iets niet zo’n verstandige keuze is. Bijvoorbeeld bij het overbieden op een woning. Mijn stelregel is in dat geval: “Houd voor jezelf een duidelijke grens aan”. Natuurlijk ligt de keuze uiteindelijk bij de klant, maar een stukje bewustwording vind ik heel belangrijk. Gelukkig laat de huidige woningmarkt een financiering van maximaal 100% van de woningwaarde toe en is de markt in dat opzicht wel in positieve zin veranderd.


Ondernemerschap biedt vrijheid

Het ondernemerschap zat er bij mij altijd al in. Ik importeer bijvoorbeeld hobbymatig al een aantal jaren Italiaanse wijn. Maar na 14 jaar ervaring opgedaan te hebben in de financiële wereld, merkte ik dat ik uiteindelijk in die -veelal- grote bedrijven mijn ei niet kwijt kon. Dat komt omdat ik veel ideeën heb en creatief ben. In een grote organisatie moeten zoveel mensen iets van jouw idee vinden. Dat werkte niet voor mij. Ik wil mensen kunnen helpen, snel kunnen afstemmen met iemand en maatwerk leveren waar dat kan. Dat kan ik in mijn eigen bedrijf Haverkort Advies. Ik ben iedere dag blij dat ik deze stap heb genomen. De vrijheid en het op mijn eigen manier kunnen doen vind ik super. Dit past bij mij!


Verduurzaming woning

Een aspect waar ik in mijn financiële adviesgesprekken aandacht aan besteed is ‘verduurzaming’. Het gaat dan over het energiezuiniger maken van de woning. Klanten weten vaak niet dat de overheid heel veel subsidie geeft om de woning te verduurzamen. Ik vind het prettig om de klant te helpen door bijvoorbeeld geld te besparen op de energierekening. Ik maak het onderwerp bespreekbaar, want ik wil mijn steentje bijdragen en het maximale voor de klant eruit halen.


Snel financieel advies

Klanten kunnen snel en makkelijk contact met mij opnemen, bijvoorbeeld via Whatsapp. Ik weet uit eigen ervaring dat een appje sturen sneller gaat dan een mail versturen. Het is persoonlijker en minder opdringerig dan een telefoontje. En ik kan mensen snel van een reactie voorzien. En in de huidige tijd (woningen gaan zeer snel van hand tot hand) vind ik het fijn als mensen snel weten waar ze financieel aan toe zijn.


Deze tekst is geschreven door Ignis Vonkende Communicatie & PR. Ook een ondernemersverhaal? neem contact met mij op! stefanie@ignis.nu.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page