top of page

Waterkringen in de sloot

Oktoberregen. De herfst is nu echt begonnen. Persoonlijk krijg ik daar niet de kriebels van. Ik houd van alle jaargetijden. Dus ook van dit weer. Als ik naar buiten kijk, zie ik de regendruppels in de sloot vallen. Talloze druppels die allemaal waterkringen vormen.

Ik vind die waterkringen een mooi natuurverschijnsel. Ze beginnen klein, dan volgt een grotere en zo gaat het door. Kringen raken elkaar. Gaan in elkaar over. Op een gegeven moment zijn ze voor ons niet meer waarneembaar of verzanden(verwateren) ze in andere golfjes. Maar ze zijn er nog wel. Ze ebben na.


Die waterkringen zijn een mooi voorbeeld van hoe ‘buzz’ rond je onderneming kan werken. Ik dacht altijd dat je als ondernemer meteen groots moest uitpakken om bekend te raken, maar dat hoeft helemaal niet. Ook kleine stapjes kunnen een mooi resultaat opleveren. Die kleine stappen: die zet ik op dit moment. Bijvoorbeeld door mijn eigen netwerk stapje voor stapje uit te breiden. Kleine vonkjes te plaatsen bij de mensen die ik leer kennen. Eerst de mensen dichtbij en dan breidt de kring van mensen uit.
Campagnes kun je ook via de metafoor van de waterkringen opzetten. Waarom zou je bijvoorbeeld niet een campagne eerst beginnen bij je eigen personeel en hun families. Of in je eigen vriendenkring? Je kunt je geen betere ambassadeurs wensen. En ambassadeurs: dat willen we allemaal. Want ambassadeurs kennen jou, komen bij jou terug als klant. En die kring, die breidt zich vanzelf uit. Net zoals de waterkringen in het water. Dat wil jij toch ook?

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page