top of page

Zorg voor vonk

Glimmende ogen en rode wangen. Mondhoeken die opveren aan de puntjes. Omhoog. Ik ben er al heel lang door gefascineerd. In gesprek met anderen zie ik het gebeuren. De passie. Het vuur. Het laait op. Het is proberen, oefenen en soms stil blijven staan. Een reis. Maar het resultaat is zo mooi.


Een jaar geleden kreeg ik de kans om mijn eigen vonk terug te vinden. Om mijn elektronen weer lekker tegen elkaar aan te laten ketsen. Warmte te laten ontstaan. Ik zat op een plek die de mijne niet was en de oorzaak daarvoor lag voor een groot deel in eigen doel. Het werkte niet. Al een tijd niet en toch bleef ik doorgaan. Het koste me mijn lol en – nog belangrijker- mijn energie. Mijn vonk. Het vat liep leeg. Opeens was daar die wake-up call. ‘We gaan hier mee aan de slag’. En al gauw was het beklonken. Ik had geen idee hoe ging worden, maar stapte als een pasgeboren baby de nieuwe tijd in.


Ik houd van lachen. Mijn ogen gaan stralen als ik praat over dingen waar ik van ga gloeien. Energie komt vrij. Ik ben dat nog meer op gaan zoeken. Ben gaan zingen en DJ-en. Gaan schrijven. Maar deze reis op zoek naar mijn vonk bood mij ook de mogelijkheid om zakelijk aan de slag te gaan. De motor van eigen ondernemer zijn pruttelde al langere tijd. Zo’n raketmotor vlak voor de lancering, voordat de reis van ‘een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid’ plaatsvindt. Het was vallen en opstaan, maar ook doorgaan, zelfs tegen de stroom in. Wat een geluk en genot dat het kan. Ik gloei!


De mensen die ik de afgelopen tijd heb leren kennen of die ik al kende, zijn vaak mensen met glimmende ogen en rode wangen. Genieten vind ik dat. Mensen die uren kunnen vertellen over hun dromen en waarom ze hun onderneming ooit zijn gestart. Geweldige verhalen. Mooie verhalen. En ook verhalen die niet altijd even gemakkelijk of soepel zijn verlopen. Verhalen die ik heb mogen vertellen, bijvoorbeeld in een tekst of heb laten zien door een evenement te organiseren. En zij met mij. Wil jij ook je vonk aan anderen laten zien?


#Ignis #Vonk #passie #PRStunts #Events #Tekst


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page